Bendras Šilutės laikraščio
"Šilokarčema" ir
Šilutės kraštotyros draugijos
projektas 

Projektą remia:


 

                                    Leidinys pamario krašto kultūrai

               2007 vasario 13d. Nr. 3 (26)

 


Pradžia Kalbos kertelė Kultūros ženklai Kūryba Šilainė

Archyvas

Kontaktai

 

 

 
 

Antrasis miniatiūrų konkursas

 
 


Laikraščio "Šilokarčema" kultūros priedas "Šilainės sodas" kartu su Šilutės rajono F.Bajoraičio viešąja biblioteka ir knygynu UAB "Šilutės knyga" skelbia antrąjį miniatiūrų konkursą.

Jo tikslas - padėti atkreipti dėmesį į gimtosios kalbos grožį, žodžių skambesį bei  talpumą.

Nusprendę jame dalyvauti temas renkasi patys. Tai gali būti gerai pažįstama aplinka, gamtos vaizdai ar gyvenimo akimirkos. Svarbiausia, kad miniatiūroje keliais plunksnos brūkštelėjimais būtų atskleistas ir nusakytas vaizdo grožis, tragizmas, jame esanti paslaptis ar tik autoriui matomi dalykai. Minimalumas, nusakant pasirinktą vaizdelį ar mintį, bus pagrindinis vertinimo kriterijus.

Kaip ir praėjusiais metais, konkurso rengėjai nenorėtų, kad tai būtų eilės, nors jei nebūtų galima kitaip - tebūnie ir jos. Vertintojams taip pat bus malonu, jei bus išbandyti ir kiti, vienas kitą papildantys išraiškos būdai, sujungiantys įvairias galimybes ir vaizdavimo būdus. Tačiau tai jokiu būdu nesuteiks pranašumo prieš paprastą ir aiškų žodį.

Taigi, konkurse kviečiame dalyvauti visus ir didelius, ir mažus, kurie jaučia žodį ir nori išbandyti jėgas ieškodami pačių gražiausių ir pilniausių žodžių.

Miniatiūras reikia atsiųsti iki gegužės 15 dienos elektroniniu paštu silainessodas (eta) gmail.com arba į laikraščio "Šilokarčema" redakciją: Turgaus g. 3, Šilutė.

Nugalėtojai bus paskelbti ir apdovanoti birželio pradžioje F.Bajoraičio bibliotekoje vyksiančios popietės metu. Prizus įsteigė laikraštis "Šilokarčema", Šilutės knygynas ir F.Bajoraičio biblioteka.

 
 

 

 
             Atgal...  

                                                                                                            "Šilainės sodas"  ©  2007 m.