Bendras Šilutės laikraščio
"Šilokarčema" ir
Šilutės kraštotyros draugijos
projektas 

Projektą remia:


 

                                    Leidinys pamario krašto kultūrai

               2007 rugpjūčio 7d. Nr. 15 (38)

 


Pradžia Kalbos kertelė Kultūros ženklai Kūryba Šilainė

Archyvas

Kontaktai

     
 

Mintys Vydūnui

 
 

 

 
 

Loreta MCIVOR

Rugpjūčio 1-ą dieną Kintų Vydūno kultūros centre vyko tarptautinės jau penkerius metus iš eilės vykstančios emalio ir muzikos laboratorijos „Pamario ženklai“ uždarymas.

Šiemet laboratorija apjungė net keletą skirtingų meno rūšių. Emalio darbus kūrė: S.Bertulis, M.Gurevičienė, A.Grintalis (JAV), A.Liekis, A.Vindžigelskytė, S.Teckaja (Rusija), A.Milukas, A.Arlauskaitė, E.Čėjauskaitė, A.Jurishka (Vokietija). Muzikos kompozicijas kūrė: E.Jonavičius, A.Balsys, G.Laurušas, M.Eiva. O trimatės grafikos filmą sukūrė M.Gintalas. Laboratoriją organizavo ir jai vadovavo Romas ir Rita Tarvydai.

Visi kūrėjai, kurie įkvėpimo sėmėsi ir po marias plaukiodami, šiemet savo darbus skyrė Vydūnui. Emalio darbų paroda buvo ir pavadinta „Mintys Vydūnui“, muzikinė improvizacija – „Skraidanti žuvis“. O visi galutinai apipavidalinti darbai bus pristatyti kitais metais, kai bus minimos 140-osios Vydūno gimimo metinės.

Laboratorijos uždarymo metu itin gerais lietuvių darbais ir jų darbštumus pasidžiaugė R.Tarvydas. Kuris taip pat pastebėjo, kad šviečiamasis darbas atliekamas puikiai net keliomis prasmėmis: mūsų krašto žmonės jau žino, kas tai yra emalis, ir jaunieji kūrėjai tapo gerais specialistais. Merginos išmoko ir itin sunkios tapybinės technikos. Jaunaisiais emalio meistrais pasidžiaugė ir Šilutės r. savivaldybės vicemerė S.Skutulienė, kuri menininkus aplanko kiekvienais metais. Vicemerė taip pat tikisi, kad renginys vyks ir kitais metais.

Galiausiai kūrėjams buvo įteikti plakatai, su bandra visų nuotrauka, prisiminimo dovanėlės. Vicemerei S.Skutulienei buvo įteiktas S.Teckajos darbas – Šilutės herbas. O visi susirinkusieji buvo pakviesti pasiklausyti muzikinės improvizacijos.



Plenero dalyviai jam pasibaigus


Rengėjai: Rita ir Romas Tarvydai


Muzikinės dalies vadovas gitaristas Eugenijus Janavičius.
Klavišiniais groja Audrius Balsys


Giedrius Laurušas - bosinė gitara


Mušamaisiais improvizavo ir kūrė šilutiškis Mykolas Eiva.


Sauliaus Bertulio sukurta emalė.

 
 

 

 
     Atgal...  

                                                                                                            "Šilainės sodas"  ©  2007 m.