Bendras Šilutės laikraščio
"Šilokarčema" ir
Šilutės kraštotyros draugijos
projektas 

Projektą remia:


 

                                    Leidinys pamario krašto kultūrai

               2007 spalio 9d. Nr. 19 (42)

 


Pradžia Kalbos kertelė Kultūros ženklai Kūryba Šilainė

Archyvas

Kontaktai

     
 

Kalbos pamokėlė

 
 

 

 
 

Loreta MCIVOR

- Labas, Rūta!

- Labas, Vidmantai! Vos tave pažinau. Kada grįžai ir kiek laiko žadi būti?

- Matyt, turtingas būsiu, jei nepažinai manęs. O grįžau tik prieš keturias dienas. Net nežinau, kiek būsiu, bet dar mažiausiai tris savaites.

- Puiku. O kaip tau sekasi toje Amerikoje? Ar jau pripratai? Ką tu dabar dirbi?

- Gerai sekasi. Dirbu laikraštyje menedžeriu. Ir jau beveik pripratau. Jau seniai praėjo tos dienos, kai nežinojau, kaip su printeriu elgtis, parkingo mieste nerasdavau, bijodavau kalbėti per preskonferenciją, o grįžęs į namus nežinodavau, ką daryti su domofonu.

- Smagu girdėti, kad tau gerai sekasi. O tai grįžai tik atostogauti?

- Taip, grįžau šeimos ir draugų aplankyti. Ir dar šiek tiek padirbėsiu. Vienas draugas dirba vietiniame laikraštyje. O aš turiu idėjų, kaip to laikraščio imidžą pagerinti. Tereikia kelių sponsorių, vėliau poros ekskliuzyvinių interviu ir pamatysi, kaip visi puls pirkti.

- Tai ne daug tau liks laiko atostogauti, jei pradėsi dirbti.

- Nieko, tikiuosi, kad viską suspėsiu. Klausyk, o gal tu turi laiko susitikti šįvakar? Papasakotum, kaip visi laikosi. Juk dar nieko iš bendraklasių nebuvau sutikęs.

- Žinoma, galim susitikti. Bet tik tuo atveju, jei leisi man tave lietuvių kalbos pamokyti, nes atrodo būsi visai užmiršęs.

- Apie ką tu čia?

- Na, reikėtų sakyti ne menedžeris, o vadybininkas, ne printeris, o spausdintuvas, ne parkingas, o stovėjimo aikštelė, ne preskonferencija, o spaudos konferencija, ne domofonai, o telefonspynės, ne imidžas, o įvaizdis, ne sponsoriai, o rėmėjai, ne ekskliuzyviniai interviu, o išskirtiniai. Visi tavo pavartoti žodžiai yra skoliniai, kurių tikrai nereikėtų vartoti.

- Na, nieko sau. O aš ruošiausi pradėti rašyti straipsnius laikraščiui! Kiek darbo turėtų teksto redaktorė, taisydama mano rašliavas? Žinai, dabar turėsim būtinai susitikti ir tu privalėsi sudarinėti mano klaidų sąrašą.

- Manau, kad to tikrai nereiks. Bet bus smagu paplepėti. Tai iki vakaro!

- Iki!

 
 

 

 
     Atgal...  

                                                                                                            "Šilainės sodas"  ©  2007 m.