Bendras Šilutės laikraščio
"Šilokarčema" ir
Šilutės kraštotyros draugijos
projektas 

Projektą remia:


 

                                    Leidinys pamario krašto kultūrai

               2007 lapkričio 20d. Nr. 22 (45)

 


Pradžia Kalbos kertelė Kultūros ženklai Kūryba Šilainė

Archyvas

Kontaktai

     
  Poezijos skaitovų konkursas Šiauliuose  
 
Petras IMBRASAS

Praėjusį antradienį keturi Šilutės žmonių su negalia klubo "Sielos paguoda" nariai Šiauliuose, psichiatrijos ligoninės konferencijų salėje, dalyvavo poezijos skaitovų konkurse.

Tradiciškai rudens pabaigoje Lietuvos sutrikusios psichikos žmonių globos bendrija, Šiaulių psichiatrijos ligoninė ir Šiaulių "Globos" klubas organizavo poezijos skaitovų konkursą. Tiesa, šįkart jis buvo su žiemos prieskoniu - visoje Lietuvoje pasnigo. Jau septintą kartą Šiauliuose rinkosi poezijos mėgėjai. Jubiliejinį - penktą kartą - tai buvo respublikinis renginys.

Veikė pensionatų gyventojų, psichiatrijos ligoninių pacientų ir Lietuvos sutrikusios psichikos žmonių globos bendrijos narių kūrybos leidinių paroda. Jau rengiamas antrasis Bendrijos poezijos tomelis.

Sveikindamas susirinkusiuosius Šiaulių psichiatrijos ligoninės direktorius Eugenijus Mikaliūnas teigė, kad "smagu, jog kaip kasmet, prisirinko pilna salė - netgi sniegas neįveikė. Smagu girdėti jūsų eilėraščius"

Lietuvos sutrikusios psichikos žmonių globos bendrijos pirmininkė Danutė Kašubienė sakė, kad užpustyti keliai neatbaidė konkurso dalyvių. Iš širdies plaukiantys žodžiai neleidžia pajusti žiemos.

Šiaulių apskrities administracijos atstovė ponia Julija sveikindama rožių puokštę įteikė organizatorei -Šiaulių "Globos" klubo pirmininkei Zinaidai Jurgaitienei.

Dalyvių susirinko iš Pakruojo, Elektrėnų, Akmenės, Plungės, Šiluvos, Raseinių, Mažeikių, Pasvalio, Biržų, Šilalės, Molėtų, Vilniaus, Šakių, Panevėžio, Aukštelkės pensionato.

Šilutiškiai daugiausia skaitė savo kūrybos eilėraščius. Ramutė Janavičienė skaitė savo eilėraščius apie gyvenimo iliuzijas, ligą, vienatvę, Egidijus Ašmontas - savo eilėraščius "Tamsus gyvenimas" ir "Netikros gėlės", Petras Imbrasas - savo eilėraščius "Pabudimas" ir "Pinklės" (iš poezijos rinkinio "Svajonių pinklės"). Nuolatinė tokių konkursų dalyvė Tamara Serko deklamavo Algimanto Baltakio ir nežinomo autoriaus kūrinius.

Laukdami rezultatų paskelbimo žmonės smagiai pašoko: sukosi poros, atsirado ir bendras ratelis.

Apdovanoti buvo visi, nes poezijos konkurse laimėjo kiekvienas, išreiškęs savitą požiūrį į jį supantį pasaulį. Ir visi šilutiškiai gavo padėkos raštus už aktyvų dalyvavimą konkurse, taip pat po kompaktinį diską su gegužę vykusio dainų konkurso "Uždainuokime kartu" įrašu.
 
     
     Atgal...  

                                                                                                            "Šilainės sodas"  ©  2007 m.