Bendras Šilutės laikraščio
"Šilokarčema" ir
Šilutės kraštotyros draugijos
projektas 

Projektą remia:


 

                                    Leidinys pamario krašto kultūrai

               2008 sausio 29d. Nr. 2 (50)

 


Pradžia Komentarai Kultūros ženklai Kūryba Šilainė

Archyvas

Kontaktai

     
  Šokio šventėje Kintuose buvo ginamas magistranto diplomas  
 
Beveik prieš Naujuosius metus Kintų vidurinės mokyklos laisvalaikio salėje vyko didelė šokio šventė. Taip atrodė iš šalies, o iš tiesų tai buvo Klaipėdos universiteto Menų fakulteto choreografijos katedros sportinių šokių magistrantės Astos Gužauskienės diplominio darbo gynimas.

Dar visai neseniai Klaipėdos universiteto Menų fakultete buvo ruošiami tik choreografai, kuriems baigus studijas būdavo suteikiamas šokio bakalauro diplomas. Ir tik praėjusiais metais atsirado galimybė pratęsti šias studijas ir įgyti šokio magistro diplomą. Kaip tik tokį diplomą ir gynėsi minėtoje šokių šventėje Kintuose A.Gužauskienė. Ji buvo viena iš šešių tokias studijas baigiančių studentų.

Kaip pasakojo pati diplomantė A.Gužauskienė ir šventės dalyviai, į renginį atėję kintiškiai ir suvažiavę svečiai buvo labai džiugiai ir pakiliai nusiteikę. Scenoje šokantis jaunimas, spalvingi rūbai, graži muzika ir noras palaikyti saviškius visus pavertė viena šeima, kurios nariai atidžiai sekė veiksmą ir pergyveno dėl kiekvieno judesio, linkėjo, kad viskas kuo sklandžiau pavyktų.

A.Gužauskienė pasirinko pasakos, kurią savo mažylei sekė mama, žanrą. Pagal reikalavimus magistro diplomui, visus šokius reikėjo sujungti į vientisą veikalą. Veiksmą sudarė parengti šokiai, kuriuos šoko apie 80 Kintų vidurinės mokyklos moksleivių.

Apie pasisekusią šventę sakė ir komisijoje buvę bei pasirodymą atidžiai sekę, vertinę žinomi choreografai, Klaipėdos universiteto dėstytojai Skaistė ir Romualdas Idzelevičiai, ne vienerius metus garsinę Lietuvą pasaulyje su sportinių šokių kolektyvu "Žuvėdra". Komisijoje taip pat buvo ir Ilona Stankevičienė iš Šilutės.

Asta Gužauskienė - kintiškė. Čia užaugo, baigė vidurinę mokyklą. Būtent Kintų vidurinėje mokykloje buvo šokių rateliai, kurių vadovės J.Piežienė bei N.Sodonienė ir uždegė ją šokiams. Baigusi vidurinę A.Gužauskienė pasirinko choreografijos studijas. Baigusi jas, dirbo Šilutės Vydūno gimnazijoje. Čia kartu su kolege pradėjo ir rengė vėliau visoje respublikoje žinomus "Gabijos" - dainos ir šokių konkursus. Iki šiol buvę Vydūno gimnazijos moksleiviai prisimena nuostabius šokių vakarus, kuriuos rengdavo vadovė.

Dirbdama Šilutėje A.Gužauskienė važinėjo į Kintus, kur jos vadovaujami šoko ne tik moksleiviai, bet ir vidutinio bei pagyvenusių žmonių kolektyvai. Vėliau Asta su šeima grįžo į Kintus, kur ėmė dirbti miestelio vidurinėje mokykloje choreografijos mokytoja ir šokių vadove.

A.Gužauskienė užsiminė, kad turi ir daugiau sumanymų ir minčių, kurios vieną dieną pavirs gražiais darbais.


                       Asta Gužauskienė ir jos šokėjai šventės pabaigoje.


    Pasirodymo metu scena buvo pilna šokėjų, kurie nuotaikingai ir linksmai šoko.


 
 
     
     Atgal...  

                                                                                                  "Šilainės sodas"  ©  2008 m.