Bendras Šilutės laikraščio
"Šilokarčema" ir
Šilutės kraštotyros draugijos
projektas 

Projektą remia:


 

                                    Leidinys pamario krašto kultūrai

               2008 vasario 12d. Nr. 3 (51)

 


Pradžia Komentarai Kultūros ženklai Kūryba Šilainė

Archyvas

Kontaktai

     
  Emalio ir muzikos laboratorijos kūrinys  
 


Saulius Sodonis 

Praėjusių metų pabaigoje dienos šviesą išvydo nedidelis, tačiau labai spalvingas ir informatyvus leidinys “Emalio ir muzikos laboratorija - Pamario ženklai”. Leidėjai ir projekto vykdytojas - Kintų Vydūno kultūros centro kolektyvas – jame perteikė penkerius metus čia vykstančio plenero “Pamario ženklai” dvasią, ir, žinoma, vaizdus. 

Pirmą kartą “Pamario ženklų” pavadinimu emalio kūrėjų pleneras Kintuose įvyko 2003 metais. Tada čia susirinko šia juvelyrikos technika kuriantys kūrėjai. Pirmas blynas - neprisvilo. Priešingai - sukėlė naujų minčių ir pleneras tapo tarptautiniu. Be lietuvių emaliuotojų čia buvo ir šio meno kūrėjų iš Latvijos bei Estijos. Vėliau visa tai dar labiau įsisuko - čia lankėsi ir kūrė atstovai iš Rusijos, JAV. 2006 metais prie šio plenero dalyvių prisijungė ir muzikantai. Taip projektas buvo pavadintas laboratorija. Apie tai galima sužinoti iš jau minėto leidinuko. Be to, jame pristatomi visi dalyviai. Kartu galima susipažinti ir su jų geriausiais darbais. 

Pamažu Kintų Vydūno kultūros centre ėmėsi kauptis emalio kolekcija, kurioje savo darbus palieka čia kūrę menininkai. Kartu su knygele pasirodė ir du videofilmai. Viename - džiazo muzikantų - laboratorijos dalyvių - sukurta muzika. Kitame užfiksuoti emalio ir muzikos laboratorijos kūrybiniai ieškojimai. 

Kaip sakė šio Kintų Vydūno kultūros centro vadovė Rita Tarvydienė, šiais metais laboratorijoje kūrybiniai darbai bus tęsiami. Šiais metais čia atvykusiems kūrėjams bus pasiūlyta tema “Žalia gyvenimo spalva”. Ji sietina su šiais metais vyksiančiu Vydūno 140-ties metų jubiliejumi.

 
     
     Atgal...  

                                                                                                  "Šilainės sodas"  ©  2008 m.