Bendras Šilutės laikraščio
"Šilokarčema" ir
Šilutės kraštotyros draugijos
projektas 

Projektą remia:


 

                                    Leidinys pamario krašto kultūrai

               2008 lapkričio 25d. Nr. 22 (70)

 


Pradžia Komentarai Kultūros ženklai Kūryba Šilainė

Archyvas

Kontaktai

 

 

 
Nuostabūs jaunos juvelyrės darbai
 
Saulius SODONIS

Savaitgalį (lapkričio 21 d.) Klaipėdos kultūrų komunikacijų centre atidaryta trijų jaunų menininkių papuošalų aksesuarų bei interjero darbų paroda trilogija. Čia savo sukurtus darbus lankytojams rodo ir juvelyrė iš pamario Aušra Mačiulaitienė (Vindžigelskytė).

Tai labai ypatinga paroda, nes trys menininkės draugės nutarė visuomenei parodyti ne atskirus savo kūrinius, o kartu kurti bendrai, juos sujungiant atskirose medžiagose. Taip veltinyje atsidaro sidabro akutės, kurios atrodo lyg ledo gabaliukai sniegynuose. Šalia sidabro yra emalio papuošalai, kurie šiuolaikinei, visur spėjančiai moteriai gali suteikti pasitikėjimo bei pabrėžia jos individualumą. Ne vienas darbas stebina savo trapumu ir gležnumu, kuris tuo pačiu nekrenta į akis ir spindi iškilmingumu. Dauguma čia eksponuojamų darbų yra švelnių pastelinių spalvų, kurios praskaidrina nuotaiką ir rodo menininkių skonį bei išskirtinumą.

Dauguma šių juvelyrinių darbų ir yra Aušros Mačiulaitienės, kurią ne vienas anksčiau žinojo kaip Aušrą Vindžigelskytę iš Stankiškių. Dailės ji ėmė mokytis Šilutės meno mokyklos Kintų skyriuje. Čia juvelyrinius bei kitus dailės meno pagrindus atskleidė Rita ir Romas Tarvydai. Vėliau mokslus A.Mačiulaitienė tęsė Klaipėdos E.Balsio menų gimnazijoje. Toliau sekė juvelyrikos ir kalvystės studijos Dailės akademijoje Telšių fakultete. Šiuo metu ji yra laisva menininkė, kurianti pagal individualius užsakymus.


Aušra Mačiulaitienė su pirmaisiais savo mokytojais Rita ir Romu Tarvydais parodos atidarymo metu.

           

           

                 

                 

                     

 
     
  Atgal...  

                                                                                                  "Šilainės sodas"  ©  2008 m.