Bendras Šilutės laikraščio
"Šilokarčema" ir
Šilutės kraštotyros draugijos
projektas 

Projektą remia:


 

                                    Leidinys pamario krašto kultūrai

               2009 gegužės 5d. Nr. 9 (81)

 


Pradžia Komentarai Kultūros ženklai Kūryba Šilainė

Archyvas

Kontaktai

 

 

 
Nuoširdi malda už mamas ir nuostabus koncertas
 
Saulius SODONIS

Kiekvieną sekmadienį Stemplių bažnytėlėje aukojamos šv. Mišios. Praėjusį sekmadienį čia po Mišių buvo ir koncertas mamoms, kurį kartu su savo mokytojomis paruošė Švėkšnos "Saulės" vidurinės mokyklos Stemplių skyriaus pradinukai.

Stemplių mokyklėlėje mokosi keturiolika pirmų-ketvirtų klasių mokinukų. Juos gyvenimo paslapčių moko Ramutė Kungienė ir Laura Zdanauskaitė-Lazaraitienė. Nors išoriškai mokyklėlė neišvaizdi, tačiau labai jauki viduje. Daug čia dalykų trūksta, tačiau įvairiais rankdarbiais papuoštos sienos liudija apie kūrybingą ir linksmą čia vykstantį gyvenimą.

Pirmą kartą su šios mokyklos mokinukais teko susipažinti minint Vasario 16-osios, Lietuvos Nepriklausomybės šventę. Tada jie labai drąsiai ir išraiškingai deklamavo eiles prie šio akto signataro prelato Kazimiero Šaulio gimtinę primenančio stogastulpio. Tuo metu mokytoja sakė, kad jie su vaikais yra parengę įvairių meninių programėlių, kurias rodė ne tik Stemplėse, bet ir Švėkšnoje.

Sekmadienį, po šv. Mišių, kuriuose taip pat patarnavo ir giedojo esami bei buvę šios mokyklos mokiniai, įvyko šventinis mamoms skirtas koncertas.

Jis buvo labai nuoširdus ir šiltas. Jaunais ir skambiais savo balsais mokinukai, padedami savo mokytojų, parodė gražią programėlę. Viskas buvo nepaprastai nuoširdu, kaip tik gali būti nedideliame, tolokai nuo didesnių gyvenviečių įsikūrusiame kaime. Labiausiai ir žavėjo šių mokinukų tikrumas, gražūs balsai bei spindinčios akys.

Vėliau vaikučiai pasveikino savo mamas, įteikdami pačių pagamintas dovanėles. Dovanėlių gavo ne tik mamos, bet visos, bažnytėlėje esančios, močiutės, moterys.

Už puikų pasirodymą vaikams dėkojo Švėkšnos bažnyčios klebonas, prelatas Petras Stukas.

 
     
  Atgal...  

                                                                                                  "Šilainės sodas"  ©  2009 m.