Bendras Šilutės laikraščio
"Šilokarčema" ir
Šilutės kraštotyros draugijos
projektas 

Projektą remia:


 

                                    Leidinys pamario krašto kultūrai

               2009 liepos 28d. Nr. 14 (86)

 


Pradžia Komentarai Kultūros ženklai Kūryba Šilainė

Archyvas

Kontaktai

 

 

 
Arfos ir soprano skambesys virpino klausytojų sielas
 
Saulius SODONIS

Jau tapo graži tradicija Švėkšnoje rengti klasikinės muzikos koncertus. Juos rengia švėkšniškių "Tėviškės" draugijos narė Elena Černiauskienė. Po Šv. Jokūbo atlaidų pagrindinės dalies bažnyčioje koncertavo žinoma arfistė Danguolė Vasiliauskaitė-Martusevičienė, nuostabaus soprano dainininkė Giedrė Zeicaitė. Joms padėjo aktorė Virginija Kochanskytė.

Šio koncerto metu, specialiai sudarytoje sakralinėje impresijoje "Per amžius spindi meilės taurė", skirtai Lietuvos vardo paminėjimo tūkstantmečiui, skambėjo geriausi J.S.Bach'o, G.Caccini, C.Saint-Seans, G.F.Hendelio, L.Luzzi ir kitų klasikų kūriniai. Ypatingą atmosferą kūrė arfos garsai. Retai bažnyčiose skambantis šis instrumentas atsiskleidė savo grožiu ir jėga, labai lyrišku ir įtaigiu bei išraiškingu skambėjimu, kurį kūrė D.Vasiliauskaitė-Martusevičienė. G.Zeicaitė savo galingu ir lyrišku soprano balsu užpildė ne tik visus bažnyčios skliautus, bet ir pasiekė daugelį atėjusių pasiklausyti žmonių sielas. Atrodė, kad aktorė V.Kochanskytė taip pat savo skaitymu kuria ne tik žodinį, bet ir garsinį skambesį. Visa tai susiliejo į bendrą kūrinį, kurį papildė ir Švėkšnos bažnyčios vargonų garsai.

Tai jau antras "Tėviškės" draugijos koncertas bažnyčioje bei trečias šiais metais. Vienas klasikinės muzikos koncertas vyko "Genovaitės" viloje šį pavasarį. Jei niekas nesutrukdys, rudeniop turėtų įvykti dar vienas koncertas. Gali būti, kad Švėkšnos grafienė Felicija Pliaterienė bus jo globėja.


Muzikinės impresijos kūrėjos (iš kairės): V.Kochanskytė, D.Vasiliauskaitė-Martusevičienė ir G.Zeicaitė.
 
     
  Atgal...  

                                                                                                  "Šilainės sodas"  ©  2009 m.