Viduržiemis paminėtas prisimenant Kristijono Donelaičio „Metus”

Rita Blauzdytė

Sausio 25 d. Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje vyko renginys ,,Viduržiemio – Žynių dienos – apmąstymai“ tema ,,Kristijono Donelaičio „Metai“ – lietuvių valstiečių gyvenimo epas“. Renginyje dalyvavo ir eiles pasakojo Šilutės pirmosios gimnazijos 3b klasės mokiniai ir etnografinis ansamblis (mokytojos Irena Arlauskienė ir Giedrė Pocienė). Skaitykite daugiau »

Šilutėje sutiktas atgimęs almanachas „Kovos keliais“

Saulius SODONIS

Minint Klaipėdos krašto dieną, Šilutės Kultūros ir pramogų centre visuomenei naujam gyvenimui pristatytas Jono Vanagaičio išleistas istorinis almanachas „Kovos keliais“. Knygą pristatė jo leidėjai – J.Vanagaičio vaikaičiai – Romas Šležas ir Marytė Kavaliauskaitė-Merphy. taip pat dienos šviesą leidiniui padėję išvysti istorikai, Pagėgių krašto kultūrininkai. Skaitykite daugiau »

Iš medinės Rusnės praeities

Egidijus BACEVIČIUS

Šiandieną nedaugelis žino, kad Rusnės sala anksčiau garsėjusi kaip prekybos mediena kryžkelė Nemuno žemupyje. Neatsitiktinai pelningo verslo klestėjimo laiku 1865-1873 m. iškasta karaliaus Vilhelmo (Klaipėdos) vardo protaka per Miniją, sujungusi Krokų lanką su Klaipėdos medienos uostu Smeltėje, Šyškrantėje gyveno net kelios medienos pirklių kartos ir jų rūpesčiu buvo supiltas pavasarinių polaidžių niokojamos salos apsauginis pylimas, o 1914 m. pastatytas puošnus ir tvirtas Peters‘o tiltas – išskirtinis pasiekimas krašte. Skaitykite daugiau »