Donelaičio metams – velykinis kalendorius ir nauja programa

Ketvirtadienį Šilutės F.Bajoraičio viešojoje bibliotekoje  ypatingą, naujai sukurtą 2014 metų kalendorių pristatė tautinio paveldo puoselėtojai Angelė ir Vytautas Raukčiai. Jis sudarytas iš skutinėtų velykinių margučių. Vėliau Donelaičio metams skirtą labai savitą programą parodė vienas unikaliausių Šilutės krašto etnografinių ansamblių „Ramytė“. 

Skaitykite daugiau »

Literatūrinio pavasario šventė Pagėgiuose

2014 m. balandžio 3 d. Pagėgių savivaldybės viešoji biblioteka pakvietė kraštiečius ir visus rašytinio meninio žodžio mylėtojus į tradicinę, jau vienuoliktąją, literatūrinio Pagėgių pavasario šventę „Atidengsiu tau žodį it širdį…“, vienijančią ne tik jau keturiolika metų gyvuojančio Pagėgių krašto literatų sambūrio narius, bet ir poetus, prozininkus, dainuojamosios poezijos atlikėjus iš Šilalės, Skaudvilės, Tauragės ir kt. Tradicinis Pagėgių literatūrinis pavasarėlis dėl „techninių kliūčių“ – bibliotekos įkurtuvių naujose patalpose darbų – padarė net dvejų metų pauzę. Skaitykite daugiau »

Mokslo monografija apie Mažosios Lietuvos kaimų istorinę raidą

Praėjusių metų pabaigoje dienos šviesą išvydo nauja architekto, architektūros istoriko, daktaro M. Purvino knyga „Mažosios Lietuvos kaimų istorinė raida. I knyga“. Tai dar vienas paminklas vis labiau užmarštin nueinantiems ekonominį ir kultūrinį Mažosios Lietuvos gyvenimą kūrusiems žmonėms.  

Šią knygą Šilutės F.Bajoraičio viešojoje bibliotekoje pristatys autorius M.Purvinas drauge su pagalbininke ir bendraautore Marija Purviniene balandžio 18 d. 16 val. 30 minučių. Kviečiame dalyvauti.  

Siūlome autoriaus parengtą trumpą šios knygos apžvalgą. Skaitykite daugiau »