Pradedamas kurti Mažosios Lietuvos regiono herbas

2015-ieji Lietuvoje yra paskelbti regionų metais. Taip bus pabrėžiami kultūriniai regionai ir jų skirtybės bei unikalumas. Dauguma iš nuo seno žinomų regionų – Žemaitija, Aukštaitija ar Dzūkija – jau turi savo herbus. O neseniai oficialiai įvardintas Mažosios Lietuvos regionas savo tapatybę liudijančio ženklo dar neturi. Tuo jau susirūpinta ir pradėti pirmieji darbai.     

Skaitykite daugiau »

Ypatingas Tilžės akto dienos paminėjimas Pagėgių savivaldybėje

Dar 2012 metų rudenį į Pagėgių savivaldybės merą Virginijų Komskį kreipėsi  Vytautas Juodkazis ir Vacys Bagdonavičius dėl  Tilžės akto signatarų atminimo įamžinimo. Po  Pagėgių krašto garbės piliečių siūlymo ir diskusijų su savivaldybės vadovais, buvo nuspręsta Tilžės akto signatarų atminimą įamžinti pastatant kenotafus Bitėnų kapinėse.  

Skaitykite daugiau »

Viktorina „Pažink savo kraštą – Mažąją Lietuvą“

Jau dešimtą kartą Šilutėje buvo surengta moksleiviams skirta viktorina „Pažink savo kraštą – Mažąją Lietuvą“. Nors joje varžėsi tik trys komandos, tai buvo nuotaikingas renginys, įdomus ir dalyviams, ir žiūrovams.    

Skaitykite daugiau »

Šilutės apskrities teritorinio administracinio vieneto valdymas 1944–1950 metais. VI dalis.

Po ilgokos pertraukos vėl siūlome pokario laikų istoriko R. Bukavicko parengtą pasakojimą. Šį kartą autorius supažindina su ta teisine, politine, karine ir ekonomine situacija ketvirto dešimtmečio pirmoje pusėje Europoje ir pasaulyje, kuri vėliau nulėmė tolimesnį Klaipėdos krašto ir jame vykusių įvykių likimą po Antrojo pasaulinio karo. Kaip ir ankstesni šio istoriko tekstai, jie paremti archyvinės medžiagos tyrinėjimais.    

Skaitykite daugiau »