Tęsiame pradėtus darbus

Mieli „Šilainės sodo“ skaitytojai, po neilgos pauzės vėl tęsiame pradėtus darbus. Kaip ir ankstesniais metais, viskas lieka kaip buvę – kas dvi savaites, trečiadieniais (esant reikalui ir dažniau), pristatysime savo naujai surinktą medžiagą apie aktualius ir savitus pamario krašto kultūrinius įvykius. Struktūra įpratai liks panaši – šio krašto istorijai skirtas straipsnelis bei kasdieninių kultūros įvykių atobalsiai bei vertinimai.  Skaitykite daugiau »

Knygelė, graudžiu pavadinimu

Dar nė savaitė nepraėjo, kai mus iš Klaipėdos leidyklos pasiekė nauja knygelė, pavadinta „Angelai negali gyventi žemėje“. O pabaigoje jos, kur yra visi privalomi knygos atributai, pavadinimas praplėstas ir be esamo ant viršelio užrašo pridėta „arba knyga apie Žmogų“. Šis leidinys – tai iš Vilkyškių apylinkių kilusios senosios šio krašto gyventojos, šviesios atminties Onos Blankienės beveik viso gyvenimo atsiminimai. O jie išties apie žmogų, kuris net sunkiausiose aplinkybėse išliko Žmogumi, kai buvo visos sąlygos tą prarasti…   

Skaitykite daugiau »

Atsiskaitymo valanda Šilutės muziejuje

Sausio 15-ąją, Klaipėdos krašto dieną, jau ne vienerius metus Šilutės muziejaus darbuotojai rengia atsiskaitymo – padėkos vakarus. Juose pristatomi naujai įsigyti eksponatai, dėkojama jais muziejaus fondus papildžiusiems žmonėms.      Skaitykite daugiau »

Kintų Vydūno kultūros centro Vydūno muziejus praturtėjo originaliu eksponatu

2015 metų sausio 9 dieną šilutiškis Petras Skutulas aplankė Vydūno muziejų ir nustebino mus pirmąja šių metų dovana – 200 Lt banknoto originalu.

Skaitykite daugiau »

Tyla ir kalbėjimas fotomenininko Alfonso Budvyčio darbuose

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos kultūrinėje palėpėje eksponuojama Klaipėdos krašto fotomenininko Alfonso Budvyčio (1949–2003) retrospektyvinė paroda „Iškalbinga tyla“. Šilutės bendruomenė turi galimybę pamatyti didžiąją dalį, 19 originalių darbų, iš 34 šio ciklo parodos darbų.

Skaitykite daugiau »

Angelai negali gyventi Žemėje

Onos Blankienės gyvenimo prisiminimai

Tėviškėje

Medžių apsuptoje sodyboje nuo ryto iki vakaro nepavargdama po kiemą bėgiojo, kaip mes ją vadindavome, mūsų baba. Tai buvo mano mamos mama – Petronėlė Matarienė, gimusi 1886 m. Būdvyčių kaime, Tauragės valsčiuje. Baba buvo pripratusi prie sunkaus darbo. Žmonės ją žinojo visoje apylinkėje. Niekas negalėdavo išsiversti be mūsų babos pagalbos. Padėdavo visiems ir bėdoje, ir džiaugsme. Gydė įvairiausiomis vaistažolėmis. Pati jas rinkdavo, rišdavo į nedidelius ryšulėlius ir džiovindavo palėpėje. Skaitykite daugiau »