Dailė – malonumas ir saviraiškos priemonė

Po to, kai „Šilokarčemos“ laikraštyje dirbusi Loreta McIvor išėjo motinystės atostogų, kuriam laikui ji lyg ir pasitraukė iš aktyvaus kultūrinio gyvenimo. Tačiau dabar pamažu vėl į jį grįžta, tik jau su naujais pomėgiais ir saviraiškos priemonėmis.  

Skaitykite daugiau »

Pažinti Šilutę galima ir pėsčiomis

Metų pradžioje dienos šviesą išvydo nedidelis leidinys, kuris pavadintas „Po Šilutę pėsčiomis“.

Skaitykite daugiau »

Kraštotyrininkai aptarė šių metų darbus

Praėjusią savaitę draugėn buvo susirinkę Šilutės kraštotyros draugijos nariai. Kiekvienų metų pradžioje paprastai viename iš susitikimų laisvalaikį pomėgiui tyrinėti ir pažinti savo kraštą skyrę šios draugijos nariai sudėlioja metų planą, numato savo veiklą.

Skaitykite daugiau »

Žvilgsnis į Šiaurės Karšuvą

Vakarų Lietuvos istorijos bei paveldo tyrinėtojai, Martyno Jankaus premijos laureatai Vytenis ir Junona Almonaičiai parašė ir šiuo metu leidžia naują knygą „Šiaurės Karšuva: keliautojo po Šilalės kraštą žinynas“. Kaip sako pavadiniams, didžioji šio kelionių vadovo dalis skirta Šilalės rajone esančio gamtos ir kultūros paveldo pristatymui. Tačiau knygos autoriai teigia, kad rytinis dabartinio Šilutės rajono pakraštys XIII–XIV a. galėjo įeiti į istorinę Karšuvos žemę. Be to, Bikavėnų apylinkės kaimai iki šiol priklauso Žvingių parapijai. Todėl autoriai savo kelionių žinyne aprašė ir šešis Šilutės rajono kaimus. Spausdiname būsimos knygos „Šiaurės Karšuva“ ištrauką apie kelis iš jų.

Skaitykite daugiau »