Bendras Šilutės laikraščio
"Šilokarčema" ir
Šilutės kraštotyros draugijos
projektas 

Projektą remia:


 

                                    Leidinys pamario krašto kultūrai

               2007 gegužės 29d. Nr. 10 (33)

 


Pradžia Kalbos kertelė Kultūros ženklai Kūryba Šilainė

Archyvas

Kontaktai

     
 

Teatras ir muzika

 
 

 

 
 

Loreta MCIVOR

Šių metų miesto šventėje šalia daugelio pramoginių renginių, koncertų ir šou šilutiškiams buvo pasiūlyti ir keli teatro bei rimtosios muzikos renginiai.

Šeštadienio popietę visi buvo pakviesti į teatro renginius. Susirinkusiesiems buvo parodytas nuotaikingas VšĮ Šilutės kamerinio dramos teatro programos "Charmsas ir Malika" pristatymas, suvaidinta V.Svitkinienės režisuota ištrauka iš H.Zudermano apysakos "Jonas ir Erdmė". Taip pat buvo pristatyta K.Sajos vienaveiksmė komedija "Metų diena".

O šiek tiek vėliau Šilutės F.Bajoraičio viešojoje bibliotekoje vyko koncertinė programa "Iškili muzika ir gražūs romansai". Pagrindiniai šio renginio svečiai buvo Kaliningrado vokalinis ansamblis "Legenda". 2004 metais įkurtą ir dažnai kitose šalyse koncertuojantį ansamblį sudaro keturios merginos Gulnar Murzakajeva, Jelena Bordomydova, Valerija Goriainova, Janina Jegorova ir vadovė Ida Piskun. Visos jos yra profesionalios dainininkės ir dainuoja penkiais balsais. Atėjusieji į koncertą tikrai nenusivylė itin profesionaliai atliktomis dainomis: tiek bažnytinėmis, tiek liaudies, tiek romansais. Daugiau nei penkiomis kalbomis tą vakarą dainavusios dainininkės sudainavo ir vieną lietuvišką dainą.

Ansambliui gerų ir pagyrimo žodžių negailėjo ir renginio metu savo poeziją skaitęs Mintaras Smelevičius. Jis džiaugėsi galimybe šventės šurmulyje surasti šią ramybės salelę ir pasiklausyti geros muzikos. Ansambliui dėkojo ir Šilutės rajono savivaldybės Kultūros skyriaus vedėja V.Griškevičienė bei bibliotekos direktorė D.Užpelkienė.

Belieka tikėtis, kad miesto šventės programoje tokių renginių ne tik kad nemažės, bet nuolat gausės, nes į juos atėjusių žmonių gausa akivaizdžiai parodė, kad jie reikalingi.


Šilutės kamerinio teatro aktoriai ir jų draugės


Viešnios iš Kaliningrado vokalinis ansamblis "Legenda".
Už pasirodymą dėkoja F.Bajoraičio bibliotekos direktorė D.Užpelkienė.

 
 

 

 
     Atgal...  

                                                                                                            "Šilainės sodas"  ©  2007 m.