Bendras Šilutės laikraščio
"Šilokarčema" ir
Šilutės kraštotyros draugijos
projektas 

Projektą remia:


 

                                    Leidinys pamario krašto kultūrai

               2008 kovo 14d. Nr. 5 (53)

 


Pradžia Komentarai Kultūros ženklai Kūryba Šilainė

Archyvas

Kontaktai

     
  Kviečiame išbandyti jėgas rašant miniatiūras  
 
Jau trečius metus iš eilės Šilutės ir Pagėgių laikraščio "Šilokarčema" kultūros priedas kartu su Šilutės F.Bajoraičio viešąja biblioteka ir Šilutės knygynu (UAB "Šilutės knyga") skelbia miniatiūrų konkursą.

Kaip jau buvo iki šiol, vienas iš šio konkurso tikslų - atkreipti dėmesį į gimtosios kalbos grožį, skambesį bei žodžių talpumą. Jau dalyvavusieji šiame konkurse yra pajutę kūrybos džiaugsmą, kai vieno žodžio skambesiui ar minčiai papildyti reikia surasti patį tinkamiausią ir talpiausią žodį.

Šiais metais siūlome pabandyti pažvelgti į supančią aplinką per tokius iš Mintaro Smelevičiaus eilėraščio išimtus žodžius:

"Gyveno kartą pasaka.
Senai senai...
Dabar tokių nebūna."


Tai gali būti tema ir svarstymų bei kūrybos kryptis. Tačiau nieko blogo, je, rašydami miniatiūras atkreipsite dėmesį į gerai pažįstamą aplinką, gamtos vaizdus ar gyvenimo akimirkas. Svarbiausia, kad miniatiūroje keliais plunksnos brūkštelėjimais būtų atskleistas ir nusakytas vaizdo grožis, tragizmas, jame esanti paslaptis ar tik autoriui matomi dalykai. Minimalumas, nusakant pasirinktą vaizdelį ar mintį, bus pagrindinis vertinimo kriterijus.

Kaip ir praeitais metais, konkurso rengėjai nenorėtų, kad tai būtų eilės, nors jei nebūtų galima kitaip - tebūnie ir jos. Vertintojams taip pat bus malonu, jei bus išbandyti ir kiti, vienas kitą papildantys išraiškos būdai, sujungiantys įvairias galimybes ir vaizdavimo būdus. Tačiau tai jokiu būdu nesuteiks pranašumo prieš paprastą ir aiškų žodį. Taigi, šiame konkurse kviečiame dalyvauti visus - ir didelius, ir mažus, kurie jaučia žodį ir nori išbandyti jėgas ieškant pačių gražiausių bei pilniausių žodžių.

Miniatiūras reikia atsiųsti iki gegužės 31 dienos elektroniniu paštu adresu: silainessodas@gmail.com arba atnešti į laikraščio "Šilokarčema" redakciją: Turgaus g. 3, Šilutė.

Nugalėtojai bus paskelbi ir apdovanoti birželio viduryje F.Bajoraičio bibliotekoje vyksiančios popietės metu. Prizus įsteigė laikraštis "Šilokarčema", Šilutės knygynas ir F.Bajoraičio biblioteka.
 
     
     Atgal...  

                                                                                                  "Šilainės sodas"  ©  2008 m.