Bendras Šilutės laikraščio
"Šilokarčema" ir
Šilutės kraštotyros draugijos
projektas 

Projektą remia:


 

                                    Leidinys pamario krašto kultūrai

               2008 gegužės 27d. Nr. 10 (58)

 


Pradžia Komentarai Kultūros ženklai Kūryba Šilainė

Archyvas

Kontaktai

     
  Paroda "Piešiu Šilutę"  
 
Loreta MCIVOR

Vos pravėrus Šilutės Pamario pagrindinės mokyklos duris, iškart pasitinka penktų ir šeštų klasių mokinių darbų paroda "Piešiu Šilutę". Mokiniai, artėjant Šilutės miesto šventei, piešė gražiausius ir charakteringiausius miesto pastatus.

Šilutės Pamario pagrindinės mokyklos dailės mokytoja Regina Astasevičienė pasakojo, kad mokykloje veikia kraštotyros būrelis. Jo nariai jau ne vienus metus fotografuoja senuosius miesto pastatus. Vėliau per dailės pamokas vaikai, žiūrėdami šias nuotraukas, atsirenka jiems labiausiai patikusius pastatus ar jų detales ir piešia jas naudodami anglies sangvinos techniką. Mokytoja R.Astasevičienė pabrėžė, kad vaikai ne perpiešia nuotraukas, o jomis tik remiasi, stengiasi suvokti stilistiką, šeštokai net sukuria savas kompozicijas. Nupiešę mokiniai dar turi tą pastatą ir surasti. Kas, pasirodo, ne visada taip lengvai pavyksta.

Gerai pavykę darbai vėliau eksponuojami mokykloje. Vaikai visada labai džiaugiasi į parodą patekusiais savo darbeliais. O šįkart buvo labai daug itin meniškų piešinių: kiekvienas vaikas savaip perteikia pastatų stilistiką, savaip supranta ir piešia jų detales. Net tie vaikai, kuriems sunkiau sekasi, į savo darbą įdeda labai daug nuoširdumo ir šilumos. Tad neveltui mokytoja R.Astasevičienė mokinių darbais papuošė ne vieną mokyklos sieną ir net padarė darbų skaidres. Gailėjo mokytoja tik to, kad nėra galimybės kur nors kitur eksponuoti vaikų darbų. Tada visi galėtų pamatyti, kokia graži mūsų Šilutė.

 
     
     Atgal...  

                                                                                                  "Šilainės sodas"  ©  2008 m.