Bendras Šilutės laikraščio
"Šilokarčema" ir
Šilutės kraštotyros draugijos
projektas 

Projektą remia:


 

                                    Leidinys pamario krašto kultūrai

               2008 lapkričio 11d. Nr. 21 (69)

 


Pradžia Komentarai Kultūros ženklai Kūryba Šilainė

Archyvas

Kontaktai

 

 

 
  Juokas - dalykas rimtas  
 
Svetlana JAŠINSKIENĖ

Darganotą lapkričio 9-osios rytą Natkiškių kultūros centro humoro grupė "Viedaras" lankėsi Vilkaviškyje, kur antrą kartą buvo filmuojami Lietuvos televizijos laidai "Juokis-2009". Ši laida linksmina mus balandžio 1-ąją, Tarptautinę melagių dieną.

Gan niūrus sekmadienis. Ilsimės visi prie televizijos ekranų spaudinėdami nuotolinio valdymo pultelių jungtukus, kabelinės televizijos kanalų gausybėje ieškodami mums įtinkančio reginio. O štai Natkiškių kultūros centro humoro grupė "Viedaras" jau pradeda koncertinį sezoną. Seniūnė Vilyta Sirtautienė paruošė pietums kaimiškų cepelinų, kad kelionė į Suvalkiją neprailgtų. Susėdo visi grupės dalyviai pas seniūnę namuose, pasistiprino prieš kelionę, aptarė arėjantį pasirodymą ir... į kelionę.

Grupės vadovė Rasa Armonienė pasakoja: "Respublikinėse apžiūrose dalyvaujame nuo pat grupės susikūrimo pradžios, septintus metus, tačiau filmuotis televizijoje viešosios įstaigos "Scenos bičiuliai" direktorius bei humoro laidų "Juokis" iniciatorius Vaclovas Vičius pakvietė antrąjį kartą. Darbas, kuomet tenka juokauti, nėra labai varginantis. Nors kuriant programos scenarijus tenka pasukti galvą, kad temos būtų nepasenusios, aktualios, perteiktos žiūrovui patraukliai ir šiuolaikiškai".

Žiūrovai, matę humoro grupės "Viedaras" koncertus, žino, kad natkiškiečių pasirodymai būna pusiau muzikiniai šou pačiomis aktualiausiomis laikmečio temomis. Gal todėl ir salė visuomet būna pilnutėlė žiūrovų. Kasmet, išaušus pavasariui, į Natkiškius suvažiuoja juokautojai iš Klaipėdos, Telšių, Tauragės, Vilkaviškio, Kretingos, Alytaus rajonų. "... ir mes kaip keliaujantys muzikantai liūliuojame vis į kitą Lietuvos miestą", - sako grupės dalyvės. Taip jau yra kultūros žmonių gyvenime, ne viskas pinigais matuojama, dažniausiai tenka atidirbti, kitaip tariant - už tą patį, tuo pačiu atsilyginti.

Humoro grupėje "Viedaras" dalyvauja Natkiškių seniūnė V.Sirtautienė, Natkiškių pagrindinės mokyklos pedagogės bei Natkiškių jaunoji karta.

Demokratija: galime politikuoti, pykti, streikuoti, kurti problemas išdainuojančius chorus, galime problemas išsakyti juokaudami - ir patiems linksmiau, ir vitamino C nemokamai pasigaminame.
 
     
  Atgal...  

                                                                                                  "Šilainės sodas"  ©  2008 m.