Bendras Šilutės laikraščio
"Šilokarčema" ir
Šilutės kraštotyros draugijos
projektas 

Projektą remia:


 

                                    Leidinys pamario krašto kultūrai

               2008 gruodžio 23d. Nr. 24 (72)

 


Pradžia Komentarai Kultūros ženklai Kūryba Šilainė

Archyvas

Kontaktai

 

 

 
Pristatyta pirmoji A.Šikšniaus knyga
 
Dovydas PANCEROVAS

Tikra poezija - taip galima apibūdinti vieno įdomiausių Šilutės poetų Audriaus Šikšniaus kūrybą. Miesto knygyne buvo pristatyta pirmoji menininko knyga "Namų link...". Prestižine "Žydinčios vyšnios šakele" apdovanotas kūrėjas prabilo ir apie antrąją knygą.

Birželio mėnesį "Šilainės sode" jau rašėme apie talentingąjį poetą A.Šikšnių - šilutiškiams vis dar menkai pažįstamą. Tačiau išskirtinis jo talentas ir poezijos tikrumas jau buvo įvertinti Lietuvos poezijos konkurse "Žydinčios vyšnios šakelė", kur menininkas tapo nugalėtoju. Rugsėjo mėnesį pasirodė pirmoji A.Šikšniaus knyga "Namų link...". Po šio kūrinio galima teigti, kad menininkas yra vienas talentingiausių ir brandžiausių Šilutės poetų.

Tiesa, knyga šilutiškiams buvo pristatyta tik praėjusią savaitę. Renginyje skaitytojams buvo pristatyta A.Šikšniaus asmenybė, o poeto kūrinius skaitė vienas įdomiausių Lietuvos teatro ir televizijos aktorių Ferdinandas Jakšys. Aktorius prisipažino, kad A.Šikšniaus kūrybą jį sužavėjo paprastumu, atvirumu ir tikrumu. Knygos autorius susirinkusiems žiūrovams skaitė ir keletą naujų savo eilėraščių, kuriuos pateikiame ir šios dienos "Šilainės sode". Beje, A.Šikšnius prabilo apie naują knygą. Naujajame kūrinyje gali atsirasti ir keletas novelių.

Knyga "Namų link..." jau buvo pristatyta Pagrynių bibliotekoje, taip pat Traksėdžių pagrindinės mokyklos bendruomenei.


Pristatant knygą Šilutės knygyne, dalyvavo ir A.Šikšniaus bičiulis bei kūrybos gerbėjas F.Jakšys.
 
     
  Atgal...  

                                                                                                  "Šilainės sodas"  ©  2008 m.